Чилі й донині залишається основною пряністю мексиканської кухні (моле, чилі кон-карне, текс-мекс). В індійському гострому карі мелений перець чилі може становити до 45% всієї приправи. Індонезійські самбал і сатай перець чилі наділяє характерними смаками.
Чилі додають у рис, макарони, овочеві пюре, особливо в бобові страви, роздаючи їхню прісність.
Він входить до складу гострих соусів «Табаско» і «Аджика».
Спільно з гострим перцем рекомендують додавати в страви коріандр, фенхель, куркума, кардамон, які є не таким пекучим, але в поєднанні один з одним гармонійно ароматні.
У Європі чилі іноді вживають у поєднанні з молочними продуктами, так само як і в східній кухні. Наприклад, осетинська чаздоса та вузбекський курт.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Вага | 1 г |
Склад | чили |
Ціна за 1 кг | 180 |
Інформація для замовлення
- Ціна: 9 ₴/50 г.