Кінзу, тобто зелень, молоде листя коріандру, використовують у більшості країн Сходу (особливо в Таїланді, В'єтнамі, країнах Закавказя): зелень коріандру на смак і аромату сильно відрізняється від насіння. Вона незамінна в салатах, еë додають у супи, м'ясні та овочеві страви, причому ніколи не піддають тепловому обробленню. Також дуже широке листя коріандру використовуються в Латинській Америці, особливо в Мексиці: там їх називають cilantro. Саме тому в багатьох штатах США зелень коріандру навіть називають «максиканською петрушкою» (mexicanparsley). У тайській кухні з кореня коріандру роблять соус до м'ясних страв: корінь коріандру - мішка з часником, додають арахісової олії та перець. У Греції та на Кіпрі толчені насіння застосовують під час консервування оливок, додають їх у великій кількості у страви з ягнятини та готують із ним просте, але дуже смачне блюдо "афелія" — свинину, тушену в червоному вині. Очевидно, в Афін афелія виходить такою вдалою, що навіть французи, у яких коріандр не в пошані, називають усі страви, приготовані з коріандром, — "по-гречі".
Характеристики
Основні | |
---|---|
Тип спецій | Коріандр |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Вага | 1 г |
Склад | кориандр |
Ціна за 1 кг | 100 |
Інформація для замовлення
- Ціна: 5 ₴/50 г.